Győrfi Pál már nem a Mentők „arca”? – A szóvivő megosztó posztot osztott

2018.05.22 09:06

Teljes körű kivizsgáláson esett át a Mentők szóvivője. Erről ő maga számolt be közösségi oldalán. Valószínűleg mindent rendben találtak, mert Györfi Pál széles mosollyal az arcán pózol a képen. A kommentelőknek viszont nem volt kedvük mosolyogni, amikor alaposabban szemügyre vették a sztár kommunikátor bejegyzését.

Győrfi Pál már nem a Mentők „arca”? – A szóvivő megosztó posztot osztott
fotó: Gy.P. facebook oldala

 

Amikor jól vagy, és egészségesnek érzed magad, akkor menj szűrővizsgálatra! Ha esetleg találnak valamit, még időben leszel. Ha akkor kapsz észbe, amikor már tünetek vannak, sajnos késő lehet.”
 
– figyelmeztetett az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője a TV2 Mokka című műsorában a minap.
 
Győrfi Pál szerint
 
azért kell elmenni a vizsgálatokra, hogy időben kiderüljön, és gyógyítható legyen az esetleges elváltozás.
 
A szóvivő emlékeztetett rá: hazánkban 2016-ban majdnem 33 ezren haltak meg daganatos megbetegedések miatt, ez a szám nagyon magasnak számít.
 
A szóvivő igazi élharcosa az egészségmegőrzésnek. Több alkalommal is hangoztatta a szűrések fontosságát. A rák világnapjára egy videóval is készült:
 
Nagyon sokszor hallom azt a mondatot, hogy: nem megyek szűrővizsgálatra, nem megyek orvoshoz, ott úgyis mindig találnak valamit. Hát bizony ez a lényeg, ha találnak valamit, még időben találják meg, amikor lehet segíteni. Mindenkinek csak azt tanácsolhatom, menyjen el szűrővizsgálatra!”
 
– mondja a videóban az OMSZ „arca”.
 
És Győrfi Pál nemcsak beszél, cselekszik is
 
Már, ami a saját egészségmegőrzését illeti. Nemrégiben egy teljes testet feltérképező MR vizsgálaton esett át. Erről ő maga számolt be közösségi oldalán. A szóvivőnél vélhetően mindent rendben találtak, ezt bizonyítja a széles mosoly, amellyel elégedetten pózol a képen.
 
Sokan megszívlelnék a tanácsát és követnék is Győrfi Pál példáját, ám nem tehetik. A szóvivő bejegyzésében szereplő magánszolgáltatónál ugyanis csaknem 120 ezer forintba kerül az említett vizsgálat.
 
Azoknak, akik tb-alapon akarnának – még egészségesen – szűrővizsgálatra menni, bizony jókora türelemre van szükségük.
 
A nem sürgősségi diagnosztikai vizsgálatokra ugyanis akár hónapokat is várni kell, ráadásul a Mentők „arca” által igénybe vett teljes testre kiterjedő MR-t a közkórházakban nem végeznek, legalábbis nem találni erről információt.
 
 
A főmentőstől amúgy nem áll távol a píár
 
Nemrégiben egy balatoni szállodáról áradozott az OMSZ kommunikációs vezetője.
 
A mediavalogatott.hu oldalon így fogalmazott: „Kitűnőre vizsgázott…, mind szolgáltatásban, mind gasztronómiában, mind biztonságban – mosolyog – annak ellenére, hogy családbarát a szálloda, végig úgy éreztem, hogy ide egyszer el kell jönnünk kettesben a feleségemmel is egy kis kikapcsolódásra és ráadásul nem csak nyáron, hanem akár még most tavasszal vagy az őszi szezonban is.”
 
Mindezek alapján adódik a kérdés: voltaképpen mely szervezetet, avagy céget is képvisel az ország legismertebb mentőse?


 
 
varosikurir.hu