Gyurcsány Ferenc Jézust idézve osztotta ki a kormányt, mert az szerinte 2006-tal helyettesíti 1956-ot

2021.10.23 11:10

A DK elnöke szerint ugyanis 1956 mártírja Jézus azon szavait idézhetnék, „ha látnák az Égből, mi történik az ő forradalmunk emlékével idelenn”, hogy “bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek”.

Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán írja, „Nagy Imre életáldozata helyébe Révész Máriusz fejsérülése lépett, a Corvin közi ellenállók képe helyett egy kiállított tankot 15 évvel ezelőtt elindító és azzal randalírozó nyugdíjas alakja ugrik fel az ünnep reggelén az egyik vezető hírportálon.”
 
Szerinte ezzel „1956 ismét elbukott. Most nem az oroszok verték le. Most a hatalomhazugság, a gyávaság, a joggá nemesített bűn védelme verte le. Na, meg a mindezt lehetővé tevő sok-sok körülmény.”
 
Mint fogalmaz: „2006 őszének sok áldozata van. Vannak a könnyen látható sérülések. Ártatlan és nagyon is ártalmas tüntetőé, kiváncsi setálóé és gyújtogató huligáné, munkáját végző, megtámadott rendőré. De van itt más is.” És ez a más „szájtáti, gyenge demokraták engedik másfél évtizede, hogy tudatos rendzavarást, provokációt, a demokratikus államrend elleni támadást tiszta forradalommá próbálja nemesíteni a jó- és rosszhiszemű naivitás és a hatalmi hazugság perverz szerelmi háromszöge.”


forrás: facebook.com / atv.hu