Gyurcsány Ferenc: Vagy Márki-Zay Péterrel győzünk, vagy senkivel. Lassan meg kellene érteni

2022.01.03 16:21

Irodalmias hangulatú minibejegyzést tett közzé Gyurcsány Ferenc a Facebookon, melyben gyakorlatilag azt kéri az ellenzéki oldaltól, hogy ne támadják Márki-Zay Péter nyilatkozatait.

korábbi felvétel
 
Az írás nem hosszú, teljes terjedelmében is elfér itt, csak előbb emlékezzünk arra, hogy Gyurcsány korábban is írt hasonló mondanivalójú posztot, november végén úgy fogalmazott, hogy Márki-Zay „a kapitány”, aztán elfogadta Márki-Zay kérését, hogy ne kampányoljon, és újra leírta, hogy támogatják őt.
 
És akkor íme a mostani bejegyzés, amely – talán nem véletlenül – épp Márki-Zay Péter ellenzéki oldalról is bírált újévi nyilatkozata után született, melyben Márki-Zay arról is beszélt, hogy azért is lehet esélye az ellenzéknek, mert a koronavírusos halálozás által leginkább érintett idősebb korosztályban nagyarányú a kormánypárt támogatottsága. Szóval Gyurcsány posztja így szól:
 
Hol sok a karc, kevesebb a fény
Akkor egyenesen.
Nem lesz ez így jó.
Vagy a hat ellenzéki párt győz, vagy a Fidesz.
Vagy Márki-Zay Péterrel győzünk, vagy senkivel.
Lassan meg kellene érteni.
Tudom, hogy innen vagy onnan nézve, mindenkinek lehet megjegyzése. De ezek egy pont után nem fontosak.
És eljött ez a pont.
Tudom, nincs könnyű dolga annak, aki a magyar nyilvánosságból akar tájékozódni. Elfogadom, hogy időnként nem lehet nem megszólalni felelős közembereknek.
De írom, mi, akiket képviseletekkel bíztatok meg, tisztességes erőfeszítést teszünk azért, hogy jó megoldásokat találva győzelemre vigyük a polgári, európai Magyarország ügyét.
Most segítene, ha többen értenék ezt a sokszor gyötrő belső küzdelmet is, és csendesen támogatnák közös ügyünket.
 
Hol sok a karc, kevesebb a fény.

 

 

forrás: facebook.com