Ha a kormány szerint csökkent a szegénység, akkor minek ennyi népkonyha? (+videó)

2021.04.08 15:48

Interpellációkkal folytatta munkáját az Országgyűlés szerda délután.

Fotó: Bonyhádi Zoltán
 
Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő azt kifogásolta, hogy a népkonyhákon nincs rászorultsági vizsgálat, most bárki kaphat ott ételt, pedig szerinte a járványhelyzetben a leginkább rászorulókat kellene támogatni.
 
Szólt arról is, hogy a Fidesz kormányzása alatt drasztikusan emelkedett a népkonyhák száma, ami cáfolata annak, hogy jobban élnének az emberek. Közölte, ezek kapacitása mintegy harmincszorosára emelkedett.  
 
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára meglepőnek ítélte, hogy a baloldal a nélkülözők számára épített népkonyhák leépítését kéri. Felidézte ugyanakkor, hogy a szocialista kormány volt az, amely a szociális válság ellenére nem segítette annak veszteseit. Szerinte nem az a céljuk a baloldaliaknak, hogy segítsenek, hanem függésben, segélyen akarják tartani az embereket.
 
Kijelentette azt is: „önök 29 milliárdot költöttek a gyermekek étkeztetésére, most erre 80 milliárd van a költségvetésben".  Azt kérte, támogassák, hogy a népkonyhákon keresztül minden rászoruló kapjon étkeztetést.
 
A képviselő nem fogadta el a választ.


forrás: hirklikk.hu / mszp.hu