Ha felszámolják, akkor megvásárolná a miskolci önkormányzat a Búza téri piacot

2015.05.21 08:52

A Miskolci Piac Zrt és az OTP Nyrt közötti szerződést felmondták, vélhetően felszámolás indul a miskolci cég ellen. Ha így lesz, akkor az önkormányzatnak szándéka megvásárolni a piacot – jelentette be Kriza Ákos polgármester.

Cés az OTP Nyrt közötti szerződést felmondták. A cégben kisebbségi tulajdonos az önkormányzat. A társaságnak 2,4 milliárd forintos tartozása van a pénzintézet felé. Emellett tartozik a cég az önkormányzatnak is, 400 millió forintos földhasználati díjjal.

- Ha felszámolás indul a cég ellen, akkor az önkormányzatnak szándéka van arra, hogy megvásárolja a piacot – jelentette be Kriza Ákos. - Nem kérdés, hogy a város mindent megtesz azért, hogy a piacon dolgozó bérlők ne veszítsék el bérleti jogosultságukat és a miskolciak ezek után is tudjanak a Búza téren friss zöldséget, gyümölcsöt és más árut vásárolni.

Ha a felszámolási eljárás során a felszámoló az épületet értékesítésre meghirdeti, elképzelhető, hogy a város vevőként megjelenik.

Bár az eljárás lezárásával, így a Miskolci Piac Zrt. megszűnésével, az árusok bérleti szerződései megszűnnek, az új üzemeltető azonban azokat ismét megkötheti.

minap.hu