Hadházy Ákos: muszáj feljelentést tennem

2019.08.02 07:48

Muszáj feljelentenem az ORFK és a NISZ Zrt. szoftverbeszerzéseit. Hiába az amerikai Igazságügy-minisztérium vizsgálata és a MS Magyarország beismerő nyilatkozata, a jelek szerint csak bütetőeljárásban lehet tisztázni, mi is történt valójában - írja közleményében Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

Siófok, 2018. április 27.Hadházy Ákos, a Lehet Más a Politika (LMP) új parlamenti frakciójának tagja a siófoki Fõ téren tartott bemutatkozó sajtótájékoztatón 2018. április 27-én.MTI Fotó: Varga György
 
Hadházy szerint bár az érintettek kézzel-lábbal tiltakoznak, részletkérdésekre hivatkozva játsszák a sértődöttet, a lényeget valójában elismerték: az Országos Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. szoftverbeszerzései szerepelnek példaként az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma által a Microsoft-ügyben közzétett jelentésben.
 

A képviselő emlékeztet: a magyar állami szervek a MS Magyarország segítségével jelentős, több százmilliós kedvezményeket alkudtak ki a Microsoft licencekre, de ezt az összeget nem az adófizetőknek spórolták meg, hanem közvetítő cégek zsebeit tömték ki vele. Utóbbiak aztán ezt a pénzt korrupt kifizetésekre fordították, vagyis politikusok zsebébe vándorolt. 
 
Ma már nem mondhatja senki, hogy nem tudott arról, mi történik, a munka lényegi részét az amerikai igazságügy elvégeztet. Rendelkezésre áll a MS Magyarország vezetésének beismerő nyilatkozata is. Vagdalkozás helyett tisztázni kellene, mi történt pontosan, kiknek a zsebébe vándorolt a kenőpénz! Ennek sajnos az egyetlen lehetséges útja egy Magyarországon lefolytatott büntetőeljárás. Ezért vagyok kénytelen feljelentést tenni a Microsoft-ügyben - írja Hadházy.
 
mti.hu