Hadházy szerint a volt fideszes Mengyinek szombaton kellett börtönbe vonulnia

2020.01.15 08:40

De azt nem tudni, hogy a Voldemortként is ismert egykori kormánypárti képviselő tényleg bevonult-e.

Még nem tudni biztosan, hogy Mengyi Roland bevonult-e a börtönbe...

 

Tegnap kezdődött Simonka György büntetőügyének tárgyalása, amiről eszembe jutott egy másik egykori fideszes képviselő: Mengyi ‘Voldemort’ Roland, akit tavaly jogerősen négy év börtönre ítéltek költségvetési csalás kísérlete és befolyással üzérkedés miatt
 
– így kezdi friss Facebook-bejegyzését a független Hadházy Ákos, aki ezúttal a volt kormánypárti képviselő, Mengyi Roland ügyében írt újabb posztot.
 

DSC 1368

Hadházy azt írja, még decemberben megkérdezte a büntetés-végrehajtást, hogy "bevonult-e a nagyúr letölteni a büntetését, vagy talált valami kibúvót". Mint írja, a válasz határidőre elkészült, de az csak múlt pénteken jutott el hozzá.
 
Mindebből az derült ki Hadházy szerint, hogy "Mengyinek szombaton volt jelenése a börtönben", azt viszont nem tudni, hogy a volt fideszes eleget tett-e a felszólításnak.
 
Hadházy Ákos úgy zárja a bejegyzést, hogy "hétfőn természetesen azonnal megkérdeztem e-mailben, hogy bevonult-e Mengyi Roland a börtönbe (és ha igen, hova). Kedden aztán személyesen is elmentem a BVOP-hoz, hogy érdeklődjek. A hét végére ígértek válasz".
 
facebook.com / hvg.hu