Hagyományos „nyárköszöntő” különvonat Mahócára

2017.05.24 06:22

Május 27-én, szombaton indul az Északerdő Zrt. különvonata Mahócára. Lehet választani csak a vonatozás élményét vagy egy egész napos kirándulást a természetben.

mahoca_kisvonat.jpg

Egyéni kikapcsolódási lehetőségeket kínálnak Andókút és Mahóca környékén. Május 27-én, szombaton reggel 9:30-kor indul különvonat a miskolci Dorottya utcáról Mahócára. A csak a vonatozás kedvéért érkezőknek visszaútra a 11:30-as, míg az egész napos kikapcsolódást választó vendégeknek a délutáni 15:45-ös mahócai visszaindulást ajánlják az Északerdő Zrt. szervezői.

Ajánlott egyéni időtöltési lehetőségek Mahóca környékén: Andókút – a szárnyvonal Mahóca előtti utolsó megállója. A mesébe illő kis erdei tisztáson forrás és forrástó található, partján erdei pihenőhellyel, kiépített szalonnasütőhelyekkel

Kirándulás – Mahóca állomás kiváló kiindulópontja lehet az északi Bükk erdeibe induló kirándulásoknak. Könnyed túra keretében akár a Garadna völgyébe vagy Lillafüredre is ellátogathatunk, ahonnan a hazatérésre a kisvasút fővonalán menetrend szerint közlekedő vonatokat is igénybe vehetik a szárnyvonali programra jegyet váltó utasok.

kisvonat.jpg

Varbó – a Mahóca állomáshoz legközelebb fekvő település a Bükk északi lábánál elterülő takaros, mintegy ezer lelket számláló Varbó község. A kisvasút felől a bükki erdőket elhagyva rövidesen a szemünk elé tárul a szépséges Varbói-tó, melynek környéke nyugalmas sétára, pihenésre alkalmas. Partján könnyed kikapcsolódást nyújt a Horgász büfé és a nemrégiben megnyílt izgalmas Kalandpark. A Varbói-tó, illetve a Kalandpark mintegy három kilométerre található Mahóca állomástól, gyalogos megközelítése 35-40 percet vesz igénybe, odaútban erős völgy-, míg visszafelé hegymenetben.

Farkasgödör – a kisvasutak világa iránt érdeklődő, szívesen túrázó utasoknak ajánlják a nyomvonalbejárást a kisvasút néhai Mahóca–Farkasgödör-Örvénykő szakaszára. A mintegy nyolc kilométeres, már megszűnt vonalszakaszon még ma is számos emléke fedezhető fel az egykori kisvasútnak.

Jelentkezés és további információ: kisvasut@eszakerdo.huwww.eszakerdo.hu

minap.hu