Hajnalban csak 14 fok lesz

2015.07.26 18:47

Éjszaka nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, hétfőn a rövid napos időszakok mellett sok lesz a felhő, inkább csak estétől csökken jelentősen a felhőzet. Több helyen várható eső, zápor, az ország déli felén helyenként zivatar is kialakulhat. Éjszaka és hétfőn is mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. Hajnalban 14-19, napközben 24-29 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden a változóan felhős ég mellett a Dunántúlon kevesebb, másutt több napsütés valószínű. Főként a Dunántúlon alakulhat ki néhol zápor, zivatar. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14-19, a legmagasabb 25-30 fok között alakul, de északnyugaton hűvösebb, délkeleten melegebb is lehet.

Szerdán az ország északi felén jobbára erősen felhős lesz az ég, máshol még hosszabb időre kisüt a nap, de délutántól, estétől már a déli tájakon is növekszik a felhőzet. Eleinte csak északon, délutántól délen is több helyen várható zápor, zivatar. A szél délelőtt még csak a Dunántúlon, majd másutt is egyre többfelé északnyugatira fordul, és megerősödik. Hajnalban 16-21, napközben 27-33, de északnyugaton csupán 22, 26 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön az ország északi felén, harmadán nagyrészt erősen felhős lesz az ég, másutt hosszabb időre kisüt a nap. Estétől egyre többfelé jelentősen csökken a felhőzet. Főként az északi megyékben fordulhat elő zápor. Az északi, északnyugati szél élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15-20, a legmagasabb nappali északnyugaton 20-23, máshol 24-29 fok között alakul.

Pénteken derült, napos időre számíthatunk csapadék nélkül. Az északi szél napközben többfelé megélénkül. Hajnalban 11-17, napközben  25-30 fok között alakul a hőmérséklet.

mti.hu