Halálos kimenetelű motoros baleset történt az elmúlt 24 órában

2021.04.11 10:16

Halálos kimenetelű motoros balesetnél, valamint hozzátartozók közötti erőszakok kapcsán intézkedtek a rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

 
Ahogy arról korábban hírt adtunk, 2021. április 10-én a délelőtti órákban érkezett bejelentés egy, Kazincbarcikán motorkerékpárral közlekedő férfiról, aki balesetet szenvedett.
 
Az eljárás jelenlegi adatai szerint a sofőr a megengedett sebességet túllépve kormányozta motorját, amikor egy útkanyarulatban elvesztette uralmát a járműve felett, és lesodródva az úttestről egy villanyoszlopnak ütközött. A férfit súlyos sérülésekkel szállította mentőhelikopter kórházba, ahol a kora délutáni órákban elhalálozott.
 
A szemle során a rendőrök megállapították továbbá azt is, hogy a férfi a motorozáshoz szükséges védőruházatot nem viselte, illetve a fején lévő bukósisak sem volt bekapcsolva, amely a baleset során lerepült róla.
 
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a megfelelő védőruházat használata a motorozás során életet is menthet. Ebben az esetben sajnos a sofőr ezt elmulasztotta.
 
A halálos kimenetelű baleset további körülményeit a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vizsgálja.
 
Hozzátartozók közötti erőszak miatt szintén a kazincbarcikai rendőrök alkalmaztak két esetben ideiglenes megelőző távoltartást.
 
Anyagi kárral járó ütközés Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjairól hat esetben jutott hatóság tudomására.
 
boon.hu