Hamarosan elkészül a miskolctapolcai strand

2015.03.19 18:47

A szezon elejére elkészül a Miskolctapolcai Strandfürdő első üteme. A medence felújítását és a terület rendezését a miskolci székhelyű Gerixon Kft. nyerte el. A közbeszerzés után megkezdték a hátsó gyermekmedence felújítását, a versenymedence már elkészült. A szauna-parkkal és a wellness-részleggel nyárra komplett kikapcsolódást kínál a strand.

A tapolcai strandon elkészült a főépület, az öltözők, a szauna-park és a wellness részleg. A régi gyermekmedence felújítását megkezdte a Gerixon Kft. A régi csempét leverték, most az aljzatbetont csiszolják a miskolci kivitelező cég munkatársai. Az új csempe lerakása után következik a vezetékek áttisztítása nyomáspróbával, majd a gépházon belüli átalakítások.

A gépházon jócskán van munka – mondja Rostás László főépítész. A strand utoljára 2005-ben volt nyitva, azóta a gépház berendezéseit és vezetékeit garázdák megrongálták, ellopták. Ezeket pótolni kell, a gépészeti részt tehát gyakorlatilag a nulláról kell kezdeni – mutatott rá Rostás László.

A Miskolctapolcai Strandfürdő első üteme, a versenymedence, a szauna-park, a wellness részleg, a gyermekmedence és az új játszótér a strandszezonra készül el. A megújult komplexum várhatóan 60 embernek ad majd munkát.

minap.hu