Hamarosan elkezdik az MVSC-Papp József Sporttelep felújítását

2016.08.13 10:45

Harmincmilliós önrésszel kiegészítve százmillió forintos TAO-s pályázati pénzből születik újjá az egykor szebb napokat látott verseny- és szabadidős sportra egyaránt használható sporttelep.

papp_jozsef_sportpalya_160812ml_9.jpg

fotó: Mocsári László

Először a gazt távolítják el a területről, majd a balesetveszélyt hárítják el a valamikori lelátó körül.

    – A pálya legyalulásával kezdenénk és a lelátónak az elbontásával, összetörésével – mondta Mike Gábor, a Toptimber Road Kft. műszaki vezetője.

papp_jozsef_sportpalya_160812ml_6.jpg

A pénzből eredetileg pályafelújítást terveztek az MVSC Sporttelepen.

    – A körülmények úgy alakultak, hogy a stadionfejlesztési projekt kapcsán az állami támogatás megemelkedett, illetve ezzel kapcsolatban a Miskolci Vasutas Sport Klubnak ez a pályázat úgymond felszabadult, és természetesen a leglogikusabb helyzet állt elő, hogy a Miskolci Honvéd Papp József pályának a felújítására költsük ezt a pénzt – mondta Illyés Miklós, az MVSC elnöke.

papp_jozsef_sportpalya_160812ml_5.jpg

Miskolcnak fontos, hogy ne kihasználatlanul álljanak, hanem a verseny-, illetve a tömegsportot szolgálják a város sportlétesítményei, ezért az önkormányzat az anyagi áldozatvállalástól sem zárkózik el.

    – Az önkormányzat 30 millió forinttal támogatja önrészként ezt a felújítást, aminek keretében egy verseny labdarúgópálya szabványos feltételeknek megfelelő pályarekonstrukciója történik – mondta Kiss Gábor alpolgármester. – A lelátó veszélyessé vált a vízalámosások miatt. Ennek az állapotnak a megszüntetése, és ami talán a legnagyobb beruházás, az öltöző épületnek a felújítása történik meg teljesen, továbbá világítást tudunk építeni a pályán.

papp_jozsef_sportpalya_160812ml_4.jpg

Ha az időjárás is engedi, december végére végeznek a munkákkal és ahogy a fű megerősödik, tavasszal első hazai meccsét már itt játszhatja az MVSC megyei első osztályban szereplő labdarúgócsapata.

minap.hu