Hamisított nyelvvizsgával bukott az olimpikon Pécsen - így akart diplomát a sportoló

2019.07.16 10:39

Hamisított nyelvvizsga papírral akarta diplomáját megszerezni egy ismert sportoló. Az ügyészség közleménye szerint egy olimpikonról van szó, aki élsportolóként a Pécsi Tudományegyetemen végzett, 2010-ben.

Nem birkózott meg a nyelvvizsgával, hát hamisíttatott magának egy bizonyítványt / Illusztráció: Northfoto
Nem birkózott meg a nyelvvizsgával, hát hamisíttatott magának egy bizonyítványt
 
 Illusztráció: Northfoto

 

A Pécsi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen, aki diplomájának megszerzése érdekében hamis nyelvvizsga bizonyítványt nyújtott be - áll a közleményben.
 
A tájékoztatás szerint azonban az egyetem elvégzése után a diplomáját nem tudta átvenni, ugyanis nyelvvizsgával nem rendelkezett.
 
A férfi többször próbálkozott nyelvvizsgát letenni, azonban ez nem sikerült neki. 2017-ben elhatározta, hogy hamis nyelvvizsga bizonyítványt csináltat. Az interneten felvette a kapcsolatot egy ismeretlennel, majd az adatok megadása után Budapesten átvette a hamis tartalmú nyelvvizsga bizonyítványt, mely szerint angol nyelvből sikeres középfokú vizsgával rendelkezik.
 
A sportoló 2019 áprilisában az egyetem tanulmányi osztályán leadta a bizonyítványt, ahol azonban annak ellenőrzésekor megállapították, hogy az irat hamis.
 
Az ügyészség szerint a férfi cselekménye közokirat-hamisítás bűntettének a megállapítására alkalmas.
 
ugyeszseg.hu / blikk.hu