Három helyen mulattak Dél-Borsodban

2016.07.25 17:33

Mezőnagymihályon és Egerlövőn falunapot tartottak, Mezőkeresztesen össznépi vigasságot rendeztek.

Három helyen mulattak Dél-Borsodban

Több településen is falunapot tartottak szombaton Dél-Borsodban. Mezőnagymihályon hagyományosan a Szent Anna-búcsú hétvégéjén tartják a közös települési ünnepet, nem volt ez másként most sem. Délelőtt Jobbágy Erika festménykiállítását nyitották meg, délben vendégül látták a falu apraját-nagyját, délután pedig fellépések sora vette kezdetét: az óvodások produkciója után a borsodivánkai, a mezőnagymihályi és a geleji kórusok énekeltek a közönségnek. A délután sztárvendége Vastag Tamás volt, később pedig Fodor János nótacsokra, 2 Step Dance fellépése szórakoztatta a fiatalokat és az idősebb generációt. Este a Kiskata Zenekar koncertezett, majd a Hangulat Zenekar hozta hangulatba a búcsúi bál táncos kedvű résztvevőit. Mindez a közösségi összefogásnak volt köszönhető, hiszen idén önerőből, a vállalkozások támogatásával rendezték meg a mulatságot.

IMG_1370

Hosszú évek után

Egerlövőn hosszú évek után szórakozhatott és ebédelhetett újra együtt a falu, az önkormányzat, helyi civilek, vállalkozók, valamint a református egyházközség jóvoltából. A gyerekeket ugrálóvárral, kézműves foglalkozásokkal, arcfestéssel várták, s bábszínházi előadást is megnézhettek a helyi Tekergő Bábszínház jóvoltából. A felnőttek Újvári Marika nótaénekessel kezdhették a mulatozást, megtekinthették a Daya Dance Tánciskola bemutatóját, majd utcabál kezdődött, este pedig fellépett a Muzsika TV-ből ismert Tajtiboy.

IMG_1345

Össznépi vigasság

Mezőkeresztesen a Népkertben, illetve a mellette lévő lovaspályán és focipályán rendeztek vigasságokat. A délelőtt versenyzéssel telt, hiszen főzőversenyt hirdettek, nem csak bográcsban főtt ételek, hanem sültek is készültek a zsűri, illetve a baráti társaságok számára. Kispályás focitornát is rendeztek a fiatal és fiatalos férfiak részére, valamint hatodik alkalommal rendezték meg a Jakab Miklós Fogathajtó Versenyt, délelőtt az egyes és kettesfogatok hajtói, délután a segédhajtói teljesítettek két-két pályát. Mindeközben ugrálóvárral és egyebekkel várták a gyerekeket, akik délután a Diridongó Együttes zenés műsorán kapcsolódhattak ki.

IMG_1327

Délben kezdődtek a hagyományőrző műsorok, így fellépett a 160 éves Mezőkeresztesi Férfikórus, a citerazenekar, valamint a Szent Erzsébet Nyugdíjas Klub, de felléptek a művészeti iskola táncos diákjai is. Délután és este több hazai sztár is fellépett, így Tihanyi-Tóth Csaba, Szabó Ádám, a BSW, este pedig Fenyő Miklós, majd az Irigy Hónaljmirigy gondoskodott a jó hangulatról.

TB
boon.hu