Három hónap alatt másfél milliót keresett – lopással!

2019.01.16 14:04

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra rendelte el a letartóztatását annak a fiatalkorúnak, aki három hónap alatt körülbelül másfél millió forint értékben lopott el pénzt és vagyontárgyakat kazincbarcikai és sajókazai ingatlanokból.

betoro_betort_ablak2.jpg

Képünk csak illusztráció
 

A gyanúsítás szerint a férfi és ismeretlen társa Kazincbarcika és Sajókaza területén összesen tízszer lopott októbertől januárig. Az elkövetéshez a gyanúsított a helyzettől függően többféle módszert választott. Volt olyan alkalom, hogy az ablakot betörve jutott be a házba, de olyan is, hogy munkatársai pénzét vette el a közös öltözőből. Egy alkalommal pedig egy gyógyszertárban várakozó vevő figyelmetlenségét kihasználva hozta el annak kézitáskáját.

A férfi a lopások alkalmával készpénzen kívül mobiltelefont, bankkártyákat, iratokat és ékszereket is magához vett. A cselekményével okozott kár körülbelül másfél millió forint. A bíróság indokoltnak látta a letartóztatást február 16-ig, amit a férfi fiatal korára tekintettel javítóintézetben tölt.

Azzal, hogy a gyanúsított rövid időn belül több bűncselekményt követett el és életvitele is rendezetlen, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el. A nyomozás során már többször elrejtőzött a rendőrség elől, mely alapján arra lehet következtetni, hogy ezt ismételten megtenné. Az elvitt vagyontárgyak felkutatása még folyamatban van, így annak a veszélye is fennáll, hogy azok elrejtésével vagy megsemmisítésével akadályozná felkutatásukat. Mindezen körülményekre figyelemmel a járásbíróság a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését látta indokoltnak. A bíróság végzése ellen a gyanúsított és védője is fellebbezést jelentett be.

minap.hu