Három hónapja vár nyugdíjára egy miskolci férfi

2015.07.16 08:20

Hónapok óta nem kapott nyugdíjat az a miskolci férfi, aki több mint 43 év munka után április elején ment nyugdíjba. A szükséges papírokat beadta a helyi kormányhivatalhoz, ahol azt mondták, hogy 22 nap az ügyintézés. Azóta 93 nap telt el, de azt mondja, se pénzt, se nyugdíjas igazolást nem kapott – hangzott el a keddi RTL Híradóban.

A férfi építőipari mérnök volt. Nemhogy nyugdíjat, értesítést sem kapott az ügyintézés óta, és igazolás nélkül a kedvezményeket sem tudja igénybe venni.

Elmondta, hogy neki éppen van megtakarított pénze, de nem mindenki ilyen szerencsés. Van olyan ismerőse, akinek személyi hitelt kellett felvennie, mert csak hónapok múlva kapta meg az első nyugdíját – tette hozzá.

A nyugdíjbiztosítási igazgatóság a kormányhivatalhoz irányította az RTL Híradót. Ott azt közölték: mivel a férfi vállalkozó volt, igazolást kellett kérniük a NAV-tól arról, nincs-e nyugdíjjárulék-tartozása.

 A megyei kormányhivatal tb-vezetője azt mondta, hogy április 22-én keresték meg a NAV-ot a férfi ügyében, és június 29-én érkezett meg a válasz.

Az adóhivatal a konkrét esetről nem adott tájékoztatást, adótitokra hivatkozva, így nem tudni, a nyugdíjas miskolci férfi mikor kaphat nyugdíjat.

hvg.hu