Hasba szúrta a fiát, mert elhagyta a felesége

2021.01.16 06:13

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt az ügyészség vádat emelt a 60 éves férfi ellen.

 
A vádirat szerint a vádlott szendrői családi házukban együtt élt feleségével és közös fiukkal. 2019 novemberében a vádlott felesége Budapestre utazott. Az esti órákban a fiú aludni ment, de másnap kora hajnalban felébredt, kiment a konyhába, ahol látta, hogy az apja az asztalnál ül. Ekkor megkérdezte tőle, hogy tudja-e azt, hogy az édesanyja már nem fog visszajönni hozzájuk. A vádlott igenlő válasza után még azt is megjegyezte, hogy véleménye szerint az anyja az apja viselkedése miatt hagyta el őket. 
 
Ekkor szóváltás alakult ki közöttük, a vádlott felvette az asztalon lévő konyhakést, és azzal hasba szúrta a fiát. 
 
A szúrás következtében a sértett fiú rosszul lett, az ágyához eltámolygott, majd eszméletét vesztette. Magához térve azt látta, hogy a vádlott az ágya szélén ül telefonjával a kezében. A sértett erős fájdalmat érzett, elkérte az apjától a telefont, és felhívta a segélyhívó számot. 
 
A kiérkező mentők kórházba szállították. A hasüreget megnyitó szúrás következtében a sértett közvetett életveszélyes állapotba került, azonban a szúrás helye és iránya alapján ki nem zárhatóan halálos eredménnyel járó sérülés is bekövetkezhetett volna, ennek elmaradása a véletlenen múlt. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott, korábbi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének végrehajtása elrendelésével.
 
boon.hu