Hat megyére figyelmeztetést adott ki az OMSZ - Itt a friss szerdai előrejelzés

2022.01.26 05:56

Friss meteorológiai előrejelzés január 26-ra, szerdára.

 
A Kárpát-medence időjárását az anticiklon alakítja, így jobbára nyugodt, napos az idő, szerdán az anticiklon peremén egy újabb melegfront ér el bennünket, így több lesz a felhő az égen.
 
Figyelmeztetés - Tartós, sűrű köd
 
 
Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre
 
 
Szerda reggelig országszerte általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, legfeljebb átmeneti, kisebb szakadozások lehetnek a felhőzetben. Elsősorban a Dunától keletre éjszaka zúzmarás köd is képződött, amely napközben helyenként tartósan meg is marad. A keleti, északkeleti határ közelében időszakosan gyenge havazás, másutt legfeljebb jelentéktelen hószállingózás fordulhat elő. Az északnyugati szél éjjel a Dunántúl északi felén és a főváros térségében, szerda napközben északkelet kivételével másutt is élénk lesz, néhol erős lökések is előfordulhatnak.
 
Időjárás-előrejelzés szerda délutánra
 
 
A legalacsonyabb korareggeli hőmérséklet általában -3 és +2 fok között várható, de északkeleten és az átmenetileg kevésbé felhős tájakon ennél több fokkal hidegebb is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet általában +2 és +7 fok között várható, de a tartósan borult, ködös keleti tájakon fagypont alatti maximumokat mérhetünk.
 
forrás: met.hu / idokep.hu