Hatalmas a túljelentkezés Miskolcon az önkormányzati bérlakásokra

2021.02.25 14:06

Február 15-én indult el a Miskolc Holding legújabb lakáspályázata, már most húszszor annyi a pályázó, mint a meghirdetett lakás. 

 

- Minden eddigi fordulóban 30 lakást hirdettünk meg, ez az első olyan, amikor 40-et – mondta Beke Tibor, a Miskolc Holding Zrt. ingatlangazdálkodási vezetője, aki szerint eddig 150-160 lakás került bérlőhöz.
 
A tavalyi béremeléseket követően is nagy az érdeklődés a meghirdetett lakások iránt: ez mutatja, hogy még mindig kedvezőbben lehet így bérlakáshoz jutni, mint az ingatlanpiacon hirdetett albérletekkel.
 
-  Néhány nap alatt több mint 870 pályázat érkezett. A most meghirdetett 40 lakás közül 24 költségelvű, 14 piaci alapon bérbe adható.
 
A piaci alapú bérbeadás során az önkormányzatnak – a költségek megtérülésén felül – bevétele is származik a lakás bérbeadásából, míg a költségelvű bérbeadás esetében csupán az önkormányzat ráfordításait fedezi a bérleti díj összege.
 
- Azok a lakásbérek, amiket kérünk, továbbra is vonzónak bizonyulnak, annak ellenére is, hogy bizonyos szintű emelés történt a múlt év végén – véli Beke Tibor, aki szerint egy feltétele van a pályázásnak.
 
- Mind a két típusú ingatlan esetében szükséges a bérléshez egy olyan minimális, igazolható jövedelem, ami biztosíték arra, hogy a pályázó ki tudja a lakbért fizetni.
 
Lesznek még további pályázatok is a jövőben
 
- Minden olyan lakásunknak, ami jelenleg üres, igyekszünk minél gyorsabban megtalálni a bérlőjét. Sajnos ezerhez közelít a holdinghoz tartozó olyan ingatlanok száma, amelyek az állapotuk miatt nem kiadhatók. Ezeket folyamatosan igyekszünk felújítani és bevonni a pályázati rendszerbe. 
 
minap.hu