Hatalmas bejelentés Orbán Viktortól: a korlátozó intézkedések lazítására tényleg nem sokan számítottak még

2020.11.28 19:10

Ahogy már pénteken is szóba került a szokásos reggeli Kossuth Rádiós interjún, most újra ráéerősített a kormány a sokak által nagyon várt intézkedésre, miszerint karácsonyra eltörölnék a korlátozásokat. Bár ma még rekord magas halottat regisztráltak a koronavírus okozta betegségekkel összefüggésben, a kormány már a lehetséges karácsonyi lazításokról posztolt a közösségi oldalán, amire 8-10 nap múlva kerülhet sor. Bár kevés a bíztató jel a kormányfő szerint, vélhetően 8-10 nap múlva olyan számokat láthatunk majd az új megbetegedések és a kórházi ellátásra szorulók számában, ami reményt adhat egy ilyen sokak által várt lazító döntés meghozatalában. Hogy majd karácsony után mi lesz a számokkal a korlátlan találkozásoknak köszönhetően, arra nyilván nem könnyű előre jó választ adni.

 
A péntek reggeli Kossuth Rádiónak adott interjúban ugyan tett említést a kormányfő a karácsonyra vonatkozó terveiről, vágyairól, vagyis hogy olyan helyzet áll majd elő 8-10 nap múlva, ami lehetőséget biztosít a lazításokra, most ráérősítettek kommunikációban.
 
A most frissen megjelent kormányzati poszt alá annyit írtak: "Szeretnénk, ha mindenki korlátozás nélkül tudna találkozni karácsonykor. A kormány 8-10 nap múlva hoz erről döntést."

 


Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió adásában kijelentette: arra kéri a magyarokat, hogy ne számoljanak külföldi síelési lehetőséggel, mert Magyarországon olyan szabályok lesznek, melyek nem teszik majd lehetővé, hogy szigorú ellenőrzés és karanténkötelezettség nélkül külföldre lehessen utazni síelni.
 
A miniszterelnök az adásban azt is kiemelte, hogy az operatív törzs már elkezdett foglalkozni a karácsonyi időszakkal, arra jutottak, hogy egyelőre nem tudják megmondani, milyen szabályok szerint kell majd élni egy hónap múlva, ezt
 
LEGHAMARABB 8-10 NAP MÚLVA LEHET MEGMONDANI, A KORMÁNY DÖNTENI FOG ERRŐL.
 
A fenti jelzéssel kapcsolatban azt is lényeges megjegyezni, hogy az operatív törzs nyilván csak akkor tudja adott esetben feloldani a szigorú korlátozó intézkedéseket, hogyha azt a magyarországi járványhelyzet lehetővé teszi. A legfrissebb statisztikák szerint viszont új csúcson van a halálozások száma Magyarországon.
 
facebook.com / portfolio.hu