Hatan sérültek a balesetben Sajópüspökinél, a mentőhelikoptert is menteni kell!

2022.04.02 12:44

Lesodródott az úttestről egy kisbusz a 25-ös főúton, Sajópüspöki és Ózd között szombat délelőtt.

A baleset következtében a járműből egy ember kizuhant. Az esethez az ózdi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik áramtalanították a gépkocsit. Az egység a társhatóságokkal közösen dolgozik a helyszínen, amelyet a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezártak, tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. 
 
 
Mint a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletén megtudtuk, egy család – egy felnőtt és négy gyerek – illetve egy idősebb női ismerősük utazott az autóban. A sofőr nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg a jármű sebességét, egy kanyarban kisodródott, felhaladt a rézsűn, majd az autó visszacsúszott. 
 
A család öt tagja könnyebb sérüléseket szenvedett, míg az autóból kirepülő idős nő súlyos sérüléseket. A helyszínre több mentőautót és a mentőhelikoptert is riasztották. A helikopter leszállt az úton, azonban meghibásodott és fel már nem tudott szállni. A sérülteket így végül mentőautóval szállították kórházba, a mentőhelikopter pedig műszaki mentésre szorul. 
 
Emiatt 12 órakor bár a teljes útzárat feloldották, azonban az úttesten álló helikopter mellett csak személyautók férnek el, ezért a buszközlekedés még nem állt helyre, illetve a teherforgalom sem tud arra közlekedni, így érdemes elkerülni az érintett útszakaszt. 
 
A forgalmat rendőrök irányítják, fennakadásra kell számítani a személyautóval közlekedőknek is a műszaki mentés idején. 
 
A rendőrség azt kéri, hogy mindenki körültekintően közlekedjen és az útviszonyoknak megfelelőn igyekezzen megválasztani a járműve sebességét.
 
boon.hu