Hatvan közelében kis-híján összeütközött a Rózsa IC és a Borsod IC – helyszíni beszámoló! (frissítve!)

2019.08.09 16:24

A MÁV-rémtörténetek pénteki különkiadásában egy a vonaton ülő hölgy beszámolójából értesültünk, hogy kis híja volt, hogy két intercity egymásba rohanjon. Az történet utóélete ezekben a percekben is zajlik….

A mobiltelefonomnak hála első kézből...
 
 
 
A facebook bejegyzés tovább folytatódik...
Ahogy bővebb információhoz jutunk, frissítjük a híradást!
 
varosikurir.hu
 

A miskolci vonalon jelentősen megnő az eljutási idő

Eddig tisztázatlan okból Hort-Csány állomáson két InterCity vonatot meg kellett állítani, mintegy 1000 méterre egymástól. A Hatvan felől Miskolcon át Nyíregyházára tartó Rózsa InterCity lassú sebességgel haladt ki az állomásról, mikor a mozdonyvezető látta, hogy a váltó nem a megfelelő irányba áll, ezért megállította a vonatot. A Miskolc felől Hatvanba tartó Borsod InterCity-t egy kilométerre az állomástól megállították a helyzet tisztázásig.
 
A vonatközlekedés Hatvan–Hort-Csány–Vámosgyörk között a rendőrségi vizsgálat idejére szünetel, az utasokat vonatpótló buszok szállítják. A két IC vonat utasait biztonságosan a Katasztrófavédelem segítségével szállítják át autóbuszokra. A vizsgálatok alapján történik meg a felelősség megállapítása, a baleset körülményeinek tisztázása.   A várakozó utasok részére a vonatokon vizet osztanak  a vasúttársaság munkatársai. A miskolci vonalon jelentősen megnő az eljutási idő.  
 
MÁVINFORM