Havas Henrik – ATV csörte a Hit Gyülekezetéről és a Fideszről (+videó)

2019.09.22 19:32

Középpontban az állami támogatás.

Havas Henrik-ATV csörte a Hit Gyülekezetéről és a Fideszről

 

Németh Sándornak, ha úgy alakul, lesz-e pofája letagadni, hogyan adta el a gyülekezetet a Fidesznek?
 
– ezt a kérdést tette fel Havas Henrik az N1TV-nek adott interjújában. Annak kapcsán beszélt erről, hogy 2017-ben kiderült, könyvet ír Vona Gábor akkori Jobbik-elnökről, a kormányzati sajtó pedig ezzel egyidőben komoly támadást indított ellene, szexuális zaklatással is vádolták, az ATV pedig rövid idő alatt megszabadult tőle. Ezt követően a csatorna tulajdonosához köthető Szent Pál Akadémia és a Hit Gyülekezete összesen mintegy 758 millió forint állami támogatást kapott a kormánytól.


Németh Sándor az Alfahír megkeresésére azonban nevetségesnek nevezte, hogy eladta volna a Hit Gyülekezetét a Fidesznek: szerinte a kormánytól függetlenül működnek, való igaz, hogy ellenségeskedés nélkül. Az ATV tulajdonosa szerint ma egy olyan társasjáték zajlik a közéletben, amiben az emberek vagy orosz-, vagy Fideszbérencek, de nekik pusztán egy korrektnek mondható, távolságtartó kapcsolatuk van a kormánnyal, ez a viszony pedig semmivel sem szorosabb, mint a 2010 előtti rendszerrel volt.
 
A kormányzati támogatással kapcsolatban azt mondta, annak semmilyen kapcsolata nincs Havas Henrik ügyéhez, az időbeli egyezés pedig véletlen, hiszen több hónapos átfutása van az ilyen jellegű támogatásoknak.
 
hvg.hu / N1TV