Havazás jön - Mutatjuk, mikor - Friss időjárás-előrejelzés a hétvégére

2021.12.04 05:53

A hétvégén fagyos éjszakákra számíthatunk.

Ma azért bízzunk benne, hogy még nem ilyen lessz...
korábbi felvétel
 
A hétvégén fagyos éjszakákra számíthatunk, vasárnap pedig több hullámban érkezik vegyes halmazállapotú csapadék. Éjjel túlnyomóan derült lesz az ég, éjfél után fátyolfelhők úsznak be fölénk nyugat felől. Foltokban zúzmarás köd képződik, amelyek holnap délelőtt megszűnnek.
 
Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre
 
 
Szombaton a nap nagy részében fátyolfelhős, napos időre számíthatunk, az északi megyékben lehetnek felhősebb tájak is. Határozott felhőzet-növekedésre délutántól készülhetünk, estére már mindenütt erősen felhős vagy borult lesz az ég, késő este északnyugaton elered az eső, a főváros tágabb környezetében havas eső, havazás is lehet.A szél holnap délire fordul, a Dunántúlon sokfelé megélénkül, az Alpokalján és a Fertő környékén meg is erősödik.
 
A szél délire fordul, a Dunántúlon sokfelé megélénkül, az Alpokalján és a Fertő környékén meg is erősödik.
 
Időjárás-előrejelzés szombat délutánra
 
 
A legalacsonyabb hőmérséklet szombaton kora reggel általában -2 és -8 fok között alakul, azonban a fagyzugokban ettől hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 0 és +5 fok között várható.
 
Időjárás-előrejelzés vasárnapra
 
 
Vasárnap sokfelé számíthatunk csapadékra: az ország délkeleti felén inkább eső, az Északi-középhegység térségében és az Észak-Dunántúlon havaseső, havazás lesz a jellemző. Délutántól a Dunántúl nagy részén is havazás váltja az esőt.
 
forrás: met.hu / idokep.hu