Havi 60 ezerért keresnek Fidesz-propagandistának álló egyetemistákat az önkormányzati választás előtt

2019.07.07 07:44

A Fidesz-székházba bejegyzett alapítvány két nappal a lejárta előtt tette közzé a pályázatot.

Most jó lenni egyetemistának és kormánypártinak!

 

"A Fúzió Ösztöndíj Program célja, hogy a felsőoktatásban résztvevő, polgári értékeket valló fiataloknak lehetőséget adjon saját véleményük, gondolataik kifejtésére az offline és az online térben egyaránt"- így kezdődik a kormányzat médiabirodalomhoz tartozó összes megyei lapban, így a a boon.hu-non is megjelent felhívás. Az ösztöndíj-program lényegében a következőről szól:
 
fél évig havi 60 ezer forintot kapnak azok az egyetemisták, akik felcsapnak fideszes propagandistának.
 
A programot a Szövetség az Új Nemzedékért Alapítvány hirdette meg. Ezt, mint a felhívást kiszúró 444.hu írja, Ágh Péter, a Fidelitas elnöke hozta létre 2012-ben, a kuratórium első elnöke Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere volt, a szervezet a Lendvay utcai Fidesz-székházba van bejegyezve. A portál kiemeli:
 
az augusztus elsején induló program résztvevői éppen az őszi önkormányzati választás előtti hónapokban kezdenek pénzt kapni annak fejében, hogy kormánypárti véleményekkel írják tele az internetet és az offline sajtót.
 
"A program időtartama alatt a hallgatók publikációkat, véleménycikkeket írnak és jelentetnek meg, hallgatótársaik körében közösségszervező feladatokat látnak el, valamint rendezvények szervezésében működnek közre" - részletezik ugyanis. Az önkéntes alkalmi propagandistáknak új szervezeti hálót is alapítanak Fúzió Hallgatói Közösségek néven.
 
Előnyt jelent a pályázat elbírálásában az "ajánlás civil vagy közéleti szervezeti vezetőtől", teszik hozzá. És hogy kétség se férhessen a program bennfenteseket preferáló voltához, azt a pályázatok benyújtásának határideje előtt mindössze két nappal hirdették meg.
 
nepszava.hu