Havi húszezerért bérelt lakást a Várban a fideszes Mengyi Roland felesége

2020.04.05 16:55

A Voldemortként is ismert kormánypárti politikus feleségének rezsivel együtt is csak 31 500 forintot kellett fizetni. A Dísz téri ingatlanhoz lakáscserével jutott hozzá.

A Budai Vár
 

Nem sokkal Mengyi Roland képviselővé válása után, 2010 nyarán jutott hozzá egy Dísz téri 75 négyzetméteres, két és fél szobás ingatlanhoz Mengyi felesége, aki akkor még előző férje nevét viselte – írja a Blikk. A polgármester az I. kerületben, a Várnegyedben a fideszes Nagy Gábor Tamás volt.

 
A lap közérdekű adatigényléssel jutott hozzá a dokumentumokhoz, ezekből kiderül, hogy a bérleti díjat havi 19,7 ezer forintban állapították meg, de rezsivel együtt is csak 31,5 ezer forintot kellett fizetni.
 
A Blikk megjegyzi, akkoriban piaci alapon 8-10-szer ennyibe kerülhetett egy hasonló méretű ingatlan bérleti díja a környéken, mostanában pedig már 650 ezer forintért hirdettek a Dísz téren egy pontosan ugyanakkora, 75 négyzetméteres lakást.
 

Mengyiék a várbeli önkormányzati ingatlanhoz csere révén jutottak hozzá, egy XI. kerületi, 56 négyzetméteres lakást cseréltek el a korábbi bérlő özvegyével és örökösével, a szerződésben mindkét ingatlant 19 millió forintra értékelték, így nem állapítottak meg értékkülönbözetet. Azonban a csereként felajánlott XI. kerületi lakás alig egy hónap elteltével a földhivatali nyilvántartás szerint visszakerült Mengyi felesége tulajdonába.
 
A nő alig négy évig bérelte a Dísz téren a lakást, majd a bérleti jogot elcserélte egy II. kerületi, pasaréti, 86 négyzetméteres lakás tulajdonjogáért.
 
Mengyi Roland jelenleg a kecskeméti börtönben tölti börtönbüntetését, négy év letöltendőt kapott különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt. Most könyvtáros a börtönben.
 
A Blikk a lakásbérléssel kapcsolatban kereste Mengyi feleségét, de nem reagált.
 
A hvg.hu is többször írt már arról, hogyan jutnak ingatlanhoz a Várban a közélet prominens alakjai. Írtunk arról, hogy Szijjártó barátja is rendkívül alacsony áron bérel lakást a Várban, ahogy arról is, hogy Palkovics László egy győri panelt adott a várbeli lakásáért cserébe. De van itt ingatlanja Bayer Zsoltnak is.
 
 
forrás: blikk-hu / hvg.hu