Házkutatást tart a rendőrség Pikó András kampányközpontjában

2019.09.11 18:53

Tiltott adatgyűjtés miatt nyomoz a rendőrség a Magyar Nemzet cikke és a helyi választási iroda feljelentése nyomán.

Házkutatást tart a rendőrség Pikó András kampányközpontjában

 

Házkutatás miatt szállt ki a rendőrség szerda késő délután Pikó András VIII. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt kampánystábjához - írja a 24.hu.
 
Pikó András a hvg.hu-nak megerősítette, hogy házkutatás van a Baross utcai kampányközpontjukban, ő pedig épp a helyszínre tart. Elmondása szerint a rendőrök a kampányfőnökével, Udvarhelyi Tesszával beszélnek, de nem tudja, hogy ez kihallgatásnak minősül-e.
 
Pikó úgy tudja, a helyi választási iroda kért vizsgálatot ismeretlen tettes ellen a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hivataltól és a rendőrségtől is.
 
Kérdéseinkkel megkerestük a rendőrséget is, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük. Hamarosan a helyszínről is jelentkezünk.
 
Hétfőn a kormánypárti Magyar Nemzet írt arról, hogy titkos adatbázist építhetnek Pikó András támogatói, ugyanis Udvarhelyi a Facebookon megosztott egy fotót, amelyen a kampánystáb tagjai számítógépek előtt ülnek. 
 
Az ominózus felvétel...
 
A lap szerint az aktivisták személyes adattal való visszaélést követtek el, bár Udvarhelyi a dologról a hvg.hu-nak azt mondta: "Nem vagyunk teljesen hülyék, hogy ha illegális dolgot tennénk, azt kiposztolnám egy Facebook-csoportba". Hozzátette, szó sincs tiltott adatbázis-építésről, az adatvédelmi törvényt betartják, az ajánlóíveken szereplő adatokat nem tárolják.
 

 

 


Kedden kiderült, hogy a józsefvárosi választási iroda "választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adattal visszaélés" gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Magyar Nemzet cikke alapján, a Budapesti Rendőr-főkapitányság pedig elrendelte a nyomozást az ügyben.
facebook.com / hvg.hu