Helyreigazítást olvastak be a Kossuth rádióban Dobrev Kláráról

2021.11.11 09:42

A rádióban tényként közölték az ElkXrtuk című játékfilmben felvázoltakat. Dobrev Klára pártja ennek nyomán perrel fenyegette meg az MTVA-t.

Az NTVA Székháza, ahol a Kossuth Rádió is üzemel

 

Felolvasták a „Dobrev Klára által kért” helyreigazítást a Kossuth rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának szerdai kiadásában – vette észre a 24.hu.
 
2021. október 26. napján a Kossuth rádió műsorában valótlanul állítottuk, hogy dr. Dobrev Klára 2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről döntött volna. Ezzel szemben a valóság az, hogy dr. Dobrev Klára semmilyen döntést nem hozott az úgynevezett 2006 őszi zavargások vonatkozásában” 
 
– volt hallható a magazinműsor elején.
 
Dobrev pártja, a Demokratikus Koalíció korábban perrel fenyegette meg az MTVA-t, amiért a rádió tényként közölte az ElkXrtuk című filmben felvázolt összeesküvés-elméletet néhány nappal annak bemutatója után. Ahogy akkor megírtuk, a műsorvezető az eszmefuttatásában arról beszélt, hogy 65 éve Apró Antal „fasiszta csőcseléknek” nevezte a forradalmárokat, majd hozzátette: „Ma már tudjuk, hogy hasonló elven döntött az unoka is 2006-ban, az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről.”(Az unoka nem más, mint Dobrev Klára.)
 
Az ügyben reagált a Magyar Újságírók Országos Szövetsége is. Azt írták, amikor a Kossuth rádió tényként közölte, hogy Dobrev Klára adott utasítást a szemkilövetésre, semmibe vették az újságírás legalapvetőbb szabályait.
 
forrás: mtva.hu / hvg.hu