Hét fokkal melegebb volt a megszokottnál

2018.06.01 06:22

Csütörtök délután a csúcshőmérséklet országos átlaga 30 fok körül alakult, ami azt jelenti, hogy 7 fokkal volt melegebb a május 31-én átlagos 23 fok körüli maximumnál. Ez július végén, augusztus első napjaiban lenne az évszaknak megfelelő, de már akkor is kissé átlag fölöttinek számítana – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a Facebook-oldalán.

 
Az adatbázis 17 órai állapota szerint a legmelegebbet Edelényben (33,5 fok) és Sajópüspökiben (32,9 fok) mérték, ezek a 2018-as tavasz és az év eddigi legmagasabb hőmérsékletei. Pénteken kicsit tovább melegszik a levegő, így minden bizonnyal megdől a „szezonrekord”, akár a fővárosi maximum rekord is veszélyben lehet. Az OMSZ azonban kiemelte, hogy a május végén, június első napjaiban jelentkező kánikulából nem lehet a nyár további részére vonatkozóan megalapozott kijelentéseket tenni.
 
Csütörtökön délután a csúcshőmérséklet országos átlaga 30 fok körül alakult. Ez azt jelenti, hogy 7 fokkal voltunk a május 31-én átlagos 23 fok körüli maximum fölött. Ez július végén, augusztus első napjaiban lenne az évszaknak megfelelő, de már akkor is kissé átlag fölöttinek számítana. Az adatbázis 17 órai állapota szerint a legmelegebbet Edelényben (33,5 fok) és Sajópüspökiben (32,9 fok) (mindkettő B.A.Z. megye...)
 
met.hu