Hétfőn bejelenthetik: a Mészáros Lőrinc-közeli Opimus Press megveheti a Népszabadságot bezáró Mediaworks-t

2016.10.23 13:19

Várhatóan hétfőn jelentik be a Népszabadságot ellehetetlenítő Mediaworks eladását - írja a 444.hu.

Hétfőn bejelenthetik, hogy Mészáros-közelbe került a Mediaworks

Korábban már többször megírtuk, hogy a Népszabadságot kiadó majd kinyíró Mediaworks sorsáról tárgyalhattak kedden Budapesten a cég osztrák tulajdonosai, köztük Heinrich Pecina, egyúttal úgy értesültünk, hogy ezt követően egy-két napon belül be is jelentik a kiadóvállalat eladását.

A dolog idáig csúszott, a 444.hu információi szerint azonban hétfőn már várhatóan valóban bejelentik az eladást, és gyaníthatóan a Mészáros Lőrinc-közeli Opimus Press nevű cég vásárolja meg a lapkiadót. "Hétfőn vagy a tőzsdei nyitás előtt, vagy a zárás után válhat hivatalossá a tranzakció; további csúszást sem lehet kizárni, de most ez tűnik a legvalószínűbbnek" - írja a lap.

Az Opimus tőzsdei papírjai az elmúlt napokban szárnyaltak, vagyis vélhetően sokan számítanak arra, hogy a cég közel jár a Mediaworks megvételéhez.

Mint ismert, a Mediaworks két hete függesztette fel a munkavégzés alól a Népszabadság összes munkatársát, bár ki nem rúgták őket, de dolgozniuk sem szabad, és a lapot sem adják ki. A kiadó hétfőre mintegy tíz népszabadságost behívott dolgozni, ők azonban olyan kollégák, akik a kiadóvállalat többi kiadványába is bedolgoznak.

hvg.hu