Hétfőn érkezik a lehűlés, de előtte már pusztító viharok lehetnek

2015.08.14 11:07

Szombattól számíthatunk viharokra, az igazi megkönnyebbülés ugyanakkor csak hétfőre várható.

Pénteken továbbra is folytatódik a perzselő napsütés, felhő alig lesz az égen. A napi csúcshőmérséklet 33-38 fok között alakul.

Szombaton is marad a forróság, 33-39 fok lesz, de helyenként – délután főleg a Dunántúlon, majd este már a középső tájakon iselőfordulhatnak záporok, zivatarok. A zivatarok környezetében viharos széllökések lesznek.
 
Vasárnap délnyugat felől erős felhősödés várható és egyre többfelé várható zápor, zivatar. Heves zivatarláncolat is kialakulhat a Dél-Dunántúlon, mely az ország belseje felé mozog. Felhőszakadások, jégesők és szélviharok pusztíthatnak. A Nyugat-Dunántúlon már visszaeshet pár fokot a hőmérséklet, de az ország nagy részén marad a tikkasztó meleg 30-37 fokos maximumokkal.
 
Hétfőn az északnyugati széllel hűvösebb levegő éri el az országot, és megszűnik a napok óta tomboló hőség. Többfelé, ismétlődő jelleggel alakulhat ki eső, zápor, zivatar.
 
Kedden az ország déli felén eleinte még borongós idő lesz záporokkal, majd a viharos északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, egyre többfelé bukkan elő a nap. Az északi tájakat ugyanakkor egy masszív csapadéktömb érheti el, mely kiadós esőt okozhat.
 
Szerdán 22-29 fok várható, délnyugat felől újabb nedves levegő érkezhet a Kárpát-medence térségébe, egyre többfelé eredhet el ismét az eső.