Hétvégén jégeső és viharos szél is jöhet

2017.05.19 19:16

Szombaton feltámad a szél, késő délutántól helyenként záporokra, zivatarokra is számíthatunk.

Hétvégén jégeső és viharos szél is jöhet
Szombaton délelőtt az északnyugati országrészben megnövekszik a felhőzet, délután már máshol is közepesen, erősen felhős lesz az ég.
 
Eleinte északkeleten és a déli határ közelében lehet lokális záporokra, zivatarokra számítani, majd az éjszaka folyamán a csapadéksáv délnyugat felé áthalad országunkon. A zivatarokat viharos széllökések, felhőszakadás kísérhetik. Az északnyugati szél a Dunántúlon viharossá fokozódik, de másutt is élénk lehet az északias áramlás. A csúcshőmérséklet 20 és 29 fok között alakul, az alacsonyabb értékeket északnyugaton mérhetjük majd.
 
Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a viharos széllökések mellett, jégeső is előfordult. Az OMSZ Győr-Moson-Sopron megyére is figyelmeztetést adott ki, mivel a déli óráktól az Észak-Dunántúlon az északi, északnyugati szél viharossá fokozódhat.
 
Ezekben a megyékben csaphat le szombaton a vihar
fotó: met.hu
 
Vasárnap az ország középső harmadában és elszórtan északon alakulhatnak ki záporok, előfordulhat egy-egy zivatar is. Az északias szél továbbra is a Dunántúlon lehet viharos erősségű, de máshol is megerősödik a nap folyamán. Napközben 17 és 24 fok közötti maximum-hőmérsékleteket mérhetünk.
 
met.hu