Hétvégén meneszthetik a roma önkormányzat elnökét

2016.12.14 10:26

Most már biztos, hogy rendkívüli közgyűlést tart aranyvasárnap az Országos Roma Önkormányzat, hogy fegyelmivel menessze a szervezet elnökét és leváltsa a hivatalvezetőt, írja a RomNet, amely szerint az önkormányzat 12 képviselője karácsonyi ajándéknak szánja, hogy visszavonják Cserháti Tiborné hivatalvezető megbízatását és fegyelmi eljárást indítanak Balogh János elnök ellen.

https://kuruc.info/galeriaN/2012/fociganyfelmillio16112601.jpg

Balogh János elnök

A vasárnapi ülésen Vajda László képviselő előterjesztése szerint döntenek arról, hogy a bíróságnál kezdeményezzék az önkormányzat elnökének tisztségének megszüntetését és azt, hogy a közgyűlési döntés alapján azonnali hatállyal függesszék fel megbízatásából Balogh Jánost. Megszüntetnék a Dancs Mihály képviselő által vezetett Szakmai Bizottságot is.

A menesztési lázat az váltotta ki, hogy a Magyar Nemzet korábban megírta: családi kifizetőhely lett a milliárdos csalással vádolt ORÖ. Egy, a lapunk birtokába került hangfelvételen pedig Cserháti Tiborné arra panaszkodott, hogy rokonokat és ismerősöket kell foglalkoztatnia értelmes emberek helyett. Szerdán pedig arról írtunk, hogy már 2 milliárd forintra rúg a szervezet adóssága, mert kiderült, hogy 527 millió forinttal tartoznak még az eddig ismert 1,6 milliárd mellett.

A testületi ülést az elnök összehívta aranyvasárnapra, amelyen ha elég képviselő megjelenik, a fegyelmi tárgyalásáról is határozatot hozhat a 47 fős testület a Dohány utcai székházban. Bár már voltak kísérletek az ORÖ vezetésének menesztésére, most adott a lehetőség is a RomNet szerint: a kezdeményezést aláíró 12 cigány önkormányzati képviselő között olyanok is vannak, akik eddig hűséges szövetségesként segítették Baloghot. A december 9-re tervezett közgyűlést az elnök feltehetően azért halasztotta el, mert nem volt meg az egyszerű többsége.

mno.hu