Hétvégén sem lesz igazán jó idő

2019.05.10 07:39

De fázni legalább nem fogunk.

 
Pénteken kezdetben mindenhol napsütésre lehet majd számítani, délutántól viszont erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, több tájegységünkön pedig záporok, zivatarok várhatók, írja az Időkép.
 
A keleti-északkeleti, valamint a délnyugati tájakat leszámítva sokfelé megélénkül a szél, erős, viharos széllökésekre is esély van. A legmelegebb órákban 17-23 fokot mérhetünk, a zivatarok után azonban több fokkal visszaeshet a hőmérséklet.
 
Szombaton a Dunától keletre eső tájakon fog inkább sütni a nap. Egy-egy futó zápor, esetleg zivatar ekkor sem kizárt, illetve a Dunántúlon élénk, északnyugaton erős széllökések is lehetnek. Reggel foltokban pára, sőt, köd is előfordulhat. A legmelegebb órákban 19-25 fokot mérhetünk.
 
Vasárnap inkább a Dunántúlon várható eső, a középső tájakon már kevesebb helyen fordulhat elő csapadék, néhol azonban megdörrenhet az ég. Keleten, északkeleten szakadozottabb lehet a felhőzet, itt csapadék sem valószínű.
 
A Dunától keletre 20 és 25 fok közé melegszik a levegő, viszont a Dunántúl keleti felén már csak 15-20 fokot mérhetünk, nyugaton pedig 10-14 fokot.
 
idokep.hu