Vasárnap tisztújítást tart a Fidesz: Orbán Viktor izgulhat, vajon újraválasztják-e

2021.11.14 06:08

A Fidesz hétvégi tisztújításán elnököt és alelnököt is választanak. Novák Katalin helye kiadó alelnökként.

Fotó: Frederick Florin / AFP

Csak beoltottak vehetnek részt a Fidesz tisztújító kongresszusán

 

„A Fidesz vasárnap tartandó tisztújító kongresszusán csak oltott személyek vesznek részt” – mondta az ATV-nek Hollik István, a párt kommunikációs igazgatója, hozzátéve, az eseményen az aktuális járványügyi szabályok szerint fognak eljárni. A kongresszuson több mint 1300 küldött várnak, emellett további meghívott vendégek, valamint a sajtó képviselői is részt vesznek majd, ennek értelmében tehát mindenképp tömegrendezvényként kell kezelni.
 
A tisztújító kongresszuson több fontos tisztségről is szavaznak majd, így a pártelnöki pozícióról is.
 

Nem kell politikai szekértőnek lennünk, hogy már a kongresszus előtt kijelenthessük, hogy Orbán Viktort biztosan újra fogják választani. Azt, hogy a 2019-es üléshez hasonlóan ellenszavazat nélkül kerül-e sor erre, azt egyelőre nem tudni, bár vélelmezni lehet. Azt viszont egyelőre nem tudni, ki lehet a családügyi miniszterré avanzsáló Novák Katalin utódja alelnökként. Az ATV arról ír, hogy
 
nagy valószínűséggel női alelnökre lehet számítani.
 
Az alábbi nevek merültek fel legtöbbször: Vitályos Eszter uniós fejlesztésekért felelős államtitkár, Koncz Zsófia parlamenti képviselő, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, valamint Gál Kinga és Győri Enikő EP-képviselők neve.
 
forrás: atv.hu / 168.hu