Hiába vár az LMP a Momentumra

2018.02.15 14:45

Egyelőre biztosan nem jön össze az LMP által kezdeményezett találkozó a Momentummal. Mint már korábban megírtuk, Szél Bernadett, a zöldpárt miniszterelnök-jelöltje levélben kereste meg nemrég Fekete-Győr Andrást, hogy pártjaik hivatalos delegációi kezdjenek egyeztetni a „2018-as választások kapcsán folytatandó szövetségi politikáról”.

 
Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet
 
Válasz csak azután érkezett, hogy a levél tartalmát egy héttel ezelőtt nyilvánosságra hoztuk, és elsőre még biztatónak is tűnhetett: habár a Momentum nem érzi azt, hogy most lenne itt az ideje az ilyen egyeztetésnek, de azért szívesen leülnek.
 
A Magyar Nemzet úgy tudja, ennél tovább azonban azóta sem jutottak. Hiába kérte az LMP levélben, hogy javasoljanak egy időpontot, választ nem kaptak. Szél Bernadett telefonon is próbálta keresni az ügyben Fekete-Győr Andrást, de nem sikerült vele beszélnie, sőt még visszahívást sem kapott.
 
Fekete-Győr András csak annyit mondott, hogy nem egyeztettek még a találkozó időpontjáról. Szavaiból az derült ki, hogy mostanában is ez nem is fog megvalósulni, hiszen – mint mondta – hamarosan kezdődik az ajánlásgyűjtés, ezért ő reggeltől estig vidéken lesz.
 
Mindkét párt egyébként számos alkalommal kijelentette már, hogy a jelenlegi parlamenti pártokkal biztosan nem fognak össze a választásokra. Az LMP azonban nem zárta ki, hogy a korszakváltás jegyében szövetségeket kössön, így működnek együtt például a Gémesi György vezette Új Kezdettel is.
 
Az már más kérdés, hogy az elmúlt időszakban nem volt éppen felhőtlen az LMP és a Momentum közötti viszony. Emlékezetes például, hogy tavaly augusztusban a Momentum által szervezett Nyitás fesztiválról kidobták Ungár Pétert, az LMP elnökségi tagját, mert szerintük minősíthetetlenül viselkedett.
 
KATONA MARIANN
mno.hu