Hiánypótló sportkomplexum épül Kazincbarcikán

2019.09.17 08:15

A jégpálya és vízi komplexum alapkövét hétfőn rakták le.

alapko-03-aj
Fotó: Ádám János

 

Jégpályát, valamint uszodát és strandot is magába foglaló vízi komplexum épül Kazincbarcikán. A létesítmény alapkövét hétfő délelőtt tették le a barcikai Csónakázó-tó szomszédságában.
 
Demeter Zoltán (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője ünnepi beszédében úgy fogalmazott, a beruházás meghatározza nemcsak a város, hanem az egész régió életét azzal, hogy XX. századi körülményeket biztosít szabadidő és versenysport területén a helyieknek.
 
– Ahhoz, hogy ez a létesítmény megvalósulhasson, szükség volt az ország fejlődő gazdaságára is, mely jellemezte az egész mögöttünk álló évtizedet. Meg kellett teremteni azokat a gazdasági és törvényi alapokat, amelyek nyomán az ország sok-sok városában megindulhatott a sportlétesítmények területén is az a látványos fejlődés, amelynek már ebben a városban, Kazincbarcikán is tanúi lehetünk – utalt Demeter Zoltán arra, hogy TAO támogatás segítségével újul meg az észak-borsodi járásszékhely labdarúgópályája, és ennek a lehetőségnek kiaknázásával létesül új röplabdacsarnok is.
 
Az országgyűlési képviselő kiemelte, a kazincbarcikai városvezetéssel folyamatosan egyeztet a térség és az ott élők érdekeit szolgáló fejlesztésekkel kapcsolatban.
 
– Úgy gondolom, hogy közös célként találkozott ebben a városban a sport területét érintve a kormányzati elképzelés és a helyi vezetés szándéka. Minden olyan ügy mellé közösen állunk oda, ami az itt élők érdekeit szolgálja – tette hozzá.
 
alapko-11-aj
 
Klimon István Kazincbarcika alpolgármestere kiemelte, a városban régóta várják ezt a beruházást.
 
– A létesítményt azonban nem csak a vízi sportok és a jégkorong szerelmesei, a sportolni vágyók várják, hanem a teljes lakosság, hiszen egy régóta várt, mindeddig elmaradt fejlesztést is pótol. Önkormányzatunk saját forrásainak terhére külső rekreációs parkot is létre fog hozni, amit nyáron a strandolók is igénybe tudnak majd venni – hangsúlyozta.
 
alapko-15-aj
 
A projekt a látvány-csapatsportágak támogatási rendszerének segítségével, a sportági szakszövetségek, a TAO forrást rendelkezésre bocsátó BorsodChem Zrt. a Delfin Vízisport Klub és a Kazincbarcikai Ördögök Jégkorong Sportegyesület együttműködésével, valamint a helyi helyi önkormányzat által rendelkezésre bocsátott forrásának köszönhetően valósulhat meg.
 
A komplexum alapkövét Sipos Levente, Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára, Varga Béla, BorsodChem Zrt. alelnöke, Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere, Demeter Zoltán és Biros Péter, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi tagja, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó tette le.
 
Tajthy Ákos
boon.hu