Hideg és hó - rekord hideg volt Vásárosnaményban

2019.01.08 07:27

Ha nem hó esik, akkor havas eső - de a hideg mindenhol garantált.

Megdőlt az idei téli hidegrekord, kedden mínusz 18 foknál hidegebbet is mértek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Mint írták: ezen a télen még nem mértek ilyen hideget, mint kedden hajnalban Vásárosnaményban, ahol mínusz 18,6 Celsius-fokig hűlt le a levegő. Ugyanakkor megjegyezték: két évvel ezelőtt ezen a napon Tésán mínusz 28,1 fok volt.
 
Várható hóvastagság

 

Kedden erősen felhős, vagy borult idő várható. Egyre többfelé kezdődik havazás, amit nyugaton a nap előrehaladtával havas eső válthat fel. Délnyugaton számíthatunk a legkisebb mennyiségre, míg északkeleten hullhat a legtöbb hó (5-15 cm). A reggel erősen fagyos lesz, 0 fok körül alakulhat a maximum.
 
Szerdán és csütörtökön szakadozott felhőzet lesz felettünk, melyből elszórtan alakulhat ki vegyes csapadék. Az északnyugati szél megélénkül. Szerdán +1, +2, csütörtökön 0 fok körüli értékeket mérhetünk.
 
Pénteken változóan felhős időre van kilátás, pár órás napsütéssel. Esetleg elvétve fordulhat elő hószállingózás, nyugaton havas eső. Reggel -10 és -3, délután -3 és +2 fok között alakulhat a hőmérséklet.
 
omsz.hu