Hidegfront érkezik csütörtökön - 15 megyére adtak ki figyelmeztetést

2021.11.04 06:04

Országszerte zivatarokkal érkezik a hidegfront. Mutatjuk a részleteket.

 

Hajnalban NYUGAT t érkezett amelynek hatására csaknem az egész országban várhatók zivatarok.
 
Az érkező hidegfront hatására a nyugati határ mentén kisebb eséllyel, majd napközben az ország délnyugati és középső felében, később délkeleten már nagyobb valószínűséggel fordulhat elő eső, zápor és zivatar is.
 
Zivatarveszély miatt Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Békés megyére az egy nap alatt várható jelentős mennyiségű eső miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.
 
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Zivatar
 
 
Csütörtökön többnyire borult idő lesz a jellemző, sokfelé esővel, záporral, a front mentén és előterében zivatar sem kizárt. Több helyen jelentős mennyiség is eshet. Délutántól északnyugat felől már vékonyodni, szakadozni kezd a felhőzet, kisebb záporok még lehetnek, de egészen keletre szorul majd a csapadék.
 
Legnagyobb eséllyel a Kaposvár-Balassagyarmat és Baja-Ózd vonal közötti területeken 10, helyenként akár 20 milliméternél is több csapadék hullhat.
 
Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre
 
 
A déli, délkeleti szél fokozatosan megerősödik, csütörtökön délkeleten viharossá is fokozódhat. 
 
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Széllökés
 
 
Békés és Csongrád-Csanád megyében az erős szélre is figyelmeztetnek.
 
Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra
 
 
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 9 és 13 fok között alakul, inkább csak az Északi-középhegység területén lehet hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 14 és 23 fok között alakul, északkeleten ennél hűvösebb is lehet, északnyugaton pedig már a délelőtti órákban beállhat a maximum-hőmérséklet.
 
forrás: met.hu / idokep.hu