Hidegrekord születhet - Itt a friss meteorológiai előrejelzés szerdára

2022.01.12 05:57

Szerdára 5 megyére figyelmeztetést adtak ki.

 
Jelentősen lehűl a levegő az éjszaka, főleg a havas keleti területeken, így akár újabb szezonrekord is születhet. Szerdán napos, száraz idő várható.
 
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szedára - Hófúvás
 
 
Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre
 
 
Szerdán országszerte derült vagy gyengén felhős, napos, száraz idő várható. Az esti órákban érheti el az északi, északnyugati tájakat egy szakadozó, oszladozó felhősáv. Az északi, északkeleti szél korareggel átmenetileg veszít erejéből, majd napközben nagy területen megélénkül, néhol megerősödik, ekkor a Tiszántúlon még előfordulhat hófúvás.
 
Időjárás-előrejelzés szerda délutánra
 
 
A legalacsonyabb korareggeli hőmérséklet általában -5 és -12 fok között várható, de a kevésbé szeles, havas tájakon, illetve a fagyzugokban ennél jóval hidegebb is előfordulhat, akár -15 fok alá is hűlhet a levegő.
 
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában -3 és +3 fok között várható, de a Tiszántúl kevésbé szeles, hófödte tájain ennél akár több fokkal alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.
 
Időjárás-előrejelzés csütörtökre
 
 
Csütörtökön egyes helyeken extrém hideg várható. A minimum-hőmérséklet általában -4 és -13 fok között alakul, de a hóval borított tájakon, néhol -20 fok köré is lehűlhet a levegő.
 
forrás: met.hu / idokep.hu