Hídomlás miatt késések a Budapest-Miskolc vasútvonalon

2015.01.16 18:45

Egy órán keresztül állt a vonatforgalom a Budapest-Miskolc vasútvonalon, mert bontás közben pénteken berogyott a régi közúti felüljáró Hatvanban. Kora délutánig félórás késésekkel kell számolni.

A Mávinform közlése szerint a vonatközlekedést negyed tizenkettő után pár perccel kellett leállítani és negyed egykor indulhattak újra a szerelvények a Budapest-Miskolc és a Hatvan-Somoskőújfalu vasútvonalakon.

A munkálatokat a Közgép munkagépei végzik, amelyekkel rövid idő alatt felszabadították a pályát a berogyott hídelemektől - tették hozzá.

A történtek miatt 20-30 perces késésekkel kell számolniuk pénteken délután két óráig az utasoknak a két vasútvonalon.
NIF: nem rogyott be a hatvani felüljáró, csak kimozdult egy gerenda

Nem rogyott be a bontás alatt álló régi közúti felüljáró Hatvanban, csupán kimozdult egy szegélygerenda - közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. pénteken.
A közleményben a Mávinform korábbi tájékoztatására reagáltak, amely szerint egy órán át állt a vonatforgalom a Budapest-Miskolc vasútvonalon, mert bontás közben berogyott a régi közúti felüljáró Hatvanban. A Közgép munkagépei rövid idő alatt felszabadították a pályát a berogyott hídelemektől - közölte a vasúttársaság.

A NIF azt írta: a K-H Konzorcium szakaszos vágányzár mellett január eleje óta bontja a régi hatvani hidat. Délelőtt a bontási munkálatok közben a hídszerkezet egyik nyílásának szegélygerendája kimozdult, és ekkor a kivitelező kérte a vonatközlekedés leállítását a MÁV-tól. A konzorcium saját munkagépekkel egy órán belül stabilizálta az elmozdult darabot - tették hozzá.

mti.hu