Hidvéghi Balázsból sem lesz bizottsági alelnök

2019.09.03 16:34

Trócsányi László után Hidvéghi Balázs jelölése is lekerült a napirendről. Hidvégit a magyar kormányt gyakran bíráló állampolgári jogi, bel- és igazságügyi szakbizottság egyik alelnökének jelölte a Fidesz, ezt a döntést azonban nagyon sok bírálat érte már korábban is.

Fidesz: Gyurcsány mindenben feladta a nemzeti szuverenitást
Hidvéghi Balázs

 

Az Eurológus írta meg, hogy megerősítette az Európai Parlament sajtószolgálata, hogy Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő bizottsági alelnökségének ügyében az eredetileg tervezett időpontban, vagyis szerdán délután nem fog döntés születni.
 
A nagyobbik kormánypárt még júliusban jelölte Hidvéghit az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság egyik alelnökének.
 
A jelölés már akkor a parlamenten belül és azon kívül is élénk tiltakozást váltott ki, ezért a szavazást szeptember 4-re halasztották – most azonban ismét lekerült az ügy a napirendről.
 
Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, az Európai Parlament alelnöke így kommentálta az ügyet a Facebookon: “A Néppárt megértette, hogy azok után, hogy a Fidesz feldúlta a Magyar Köztársaságot, képviselőit senki nem fogja megválasztani. Ezért aztán, hogy megmeneküljenek egy kínos vereségtől, Hidvéghit már el se merik indítani.”
 

Hétfőn a portál szintén megírta, hogy Trócsányi László visszalépett az Alkotmányügyi Bizottság alelnöki tisztségétől azzal a hivatkozással, hogy mivel hivatalosan is Magyarország uniós biztos-jelöltje lett, a két tisztséget nem tudja összeegyeztetni.
 
Hidvéghi és Trócsányi helyére is a Fidesznek van joga az Európai Néppárton belül jelöltet állítani. A harmadik, függőben lévő fideszes alelnök-jelölt Bocskor Andrea a Kulturális Bizottságban, az ő esetében – egyelőre – szeptember 23-án vagy 24-én dönt a szakbizottság.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
atv.hu