Holnap jön a Tesco nagy újdonsága, a magyar vevőknek is

2015.11.02 18:52

Érdekes újdonságot jelentett be a Tesco hétfőn. Scan&Go néven újfajta vásárlási eszközzel találkozhatnak az áruházlánc vásárlói Magyarországon.

Különleges vásárlási fejlesztést jelentett be a Tesco hétfőn, hivatalos Facebook-oldalán. A budaörsi áruházukban november 3-ától, azaz keddtől elérhető egy úgynevezett Scan&Go szolgáltatás: ez segít nyomon követni a vásárlás végösszegét, a szkennelést követően pedig már egyenesen a bevásárlószatyrunkba pakolhatunk.

Egy videót is közzétettek a dologról:


A dolog a klubkártyával rendelkező vásárlók számára elérhető: a bejáratnál elvehetnek egy kézi készüléket. Az eszközzel be kell olvasni a kosárba tett termékek vonalkódját.

A fizetés a kijelölt Scan&Go kasszáknál történik: ott le kell olvasni egy összesítő vonalkódot, majd fizetni.

A dolog lényege tehát, hogy gyakorlatilag kikerülhetjük a pénztárnál a hosszas várakozást: nem kell a szalagra pakolni az árut, hanem a vásárlás során az eszközzel ezt elvégezzük. Ugyanakkor - mivel a fejlesztés csak a Clubcard-tulajdonosok számára elérhető - feltételezhető, hogy a Tesco ezzel további információkat is gyűjt a vásárlókról, a vásárlási folyamatról (így akár személyre szabott akciós ajánlatokat is tud küldeni).

penzcentrum.hu