Holnap kezdődik a könyvhét

2015.06.02 21:20

Szerdán nyit az Ünnepi Könyvhét. Ez lesz a 86. Miskolcon az Erzsébet téren, a MAB Székházban és a II. Rákóczi Ferenc Könyvtárban is lesznek programok.

A Könyvtéren már kedd délelőtt építették a sátrakat és a színpadot. Az ünnepi megnyitó szerdán 15 órakor lesz. A könyvhét díszvendége Buda Ferenc, Kossuth- és József Attila-díjas költő, aki 16 órától a MAB székházban író-olvasó találkozón várja a költészetét kedvelőket. Az Erzsébet téren ezzel egy időben Orosz Gábor verseket énekel majd. 17 órától pedig a Kiss Kata zenekar lép fel a Könyvtéri színpadon. Ekkorra készül el az az óriáskönyv is, ami miskolci történetet oszt meg az olvasókkal.

    – Három óra előtt néhány perccel azok az általános iskolások, akik részt vettek az óriáskönyv kifestésében – nyilatkozta Csörnök Mariann, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár PR-munkatársa –, a hivatalos vendégeinkkel együtt kinyitják azt, és négy napon keresztül mindenki olvashatja majd azt a legendát, amit megfestettünk, kiszíneztünk, megírtunk ebben az óriáskönyvben.

minap.hu