Holnapig még izzadhatunk, aztán mindent letarol a jégeső

2015.07.24 20:48

Szombaton napközben még derűs lesz az idő, délutántól viszont egyre több helyen növekszik meg a felhőzet, záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél viharossá is fokozódhat, este jön a hidegfront. A jövő hét közepéig viszont visszamelegszik az idő, lehet megint strandolni.

Délelőtt derűs időre számíthatunk, majd déltől egyre több helyen megnövekszik a gomolyfelhőzet – áll a Köpönyeg.hu előrejelzésében. Eleinte elszórtan (főleg északkeleten), majd késő délutántól északnyugat felől egyre többfelé várható zápor, zivatar. Heves zivatarok is lesznek felhőszakadással, pusztító jégesővel, viharossá fokozódó széllel. Késő este zivatartól függetlenül viharossá fokozódik az északnyugati szél, ahogy a hidegfront eléri hazánk térségét.

Vasárnap hajnalban és reggel még borongós idő lesz, keleten, északkeleten záporokkal és zivatarokkal. Napközben fokozatosan csökken a felhőzet, kisüt a nap. Az eleinte erős szél délutánra mérséklődik. Sokfelé megszűnik a hőség: 25-31 fok körül alakul a csúcsérték.

A hét elején ismét melegszik majd az idő, eközben átmeneti záporokra, szeles időjárásra lehet számítani. A strandra a hét közepétől lesz majd érdemes megint kimenni: szerdán már 31-33 fokos meleg várható.