Horgászok, figyelem! Hétfőtől ezek a tiltások lépnek életbe!

2021.11.12 16:03

Horgászati korlátozások lesznek a Tiszán és a Tisza-tavon.

November 15-től február 28-ig a Tisza-tó teljes területén tilos a harcsa horgászata, kifogása (megtartása) és a vízből történő kiemelése, valamint a vermelő halállományok védelme érdekében a szonár használata is tilos – jelzi a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.

Mindemellett a vermelő kíméleti területeken november 15-től február 28-ig mindennemű horgászat és a tartózkodás is tilos, csak az áthaladás engedélyezett.

A Tisza-tavon a kijelölt vermelő kíméleti terület a Dühös-lapos, azaz a 33-as főút hídja (Eger patak hídja), ettől a hídtól a rábolyi gátőrházig az Eger-patak medrének bal széle, a Kereknád, a Gémeskút és a Bocskoros híd által határolt terület.

Ugyancsak kíméleti terület a Tisza folyón a 407–409 fkm közötti szakasz, a Katamarán kikötő belső kikötőbejárata és a 423 fkm közötti szakasz, valamint a 434-435 fkm közötti szakasz.

További korlátozás még, hogy a Tiszavalki- és a Poroszlói-medencében november 15-től február 28-ig horgászni csak természetes csalival és egyágú horoggal engedélyezett.

A pergetés, valamint a két- és háromágú horog használata kizárólag az Óhalászi-Holt-Tiszán, a Füredi-Holt-Tiszán, a Nagy-Morotván, a Hordódi-Holt-Tiszán, a IX. és VI. számú öblítőcsatornán, és a Szartos-árkon engedélyezett.

agrarinform.hu