Horgászokra csapott le a köd a Tiszán, az életükért küzdöttek

2015.11.07 09:17

Két horgászpáros élete került veszélybe az élő Tiszán, amikor a leszálló ködben eltévedtek. A térségben nagyon rosszak voltak a látási viszonyok, a köd miatt néhol mindössze 3 méternyire csökkent a látótávolság a vízen - írja a police.hu.

Két férfi a kiskörei kikötőből indult el a Tiszán az egyik csatornához horgászni, de a leszálló köd és a sötét miatt nem találtak vissza. Az egyik horgász telefonon kért segítséget a rendőrségtől, ketten a szolgálati kisgéphajóval azonnal a bajbajutottak keresésére indultak. A rendőrök telefonon adtak utasításokat két rémült embernek, akik belátták, maguk nem tudnak kikeveredni a csapdahelyzetből. A járőrök mintegy fél óra keresés után megtalálták a hidegtől átfázott egri lakosokat, akiket hajójukkal együtt a kikötőbe vittek.

Az eset után egy órával újabb munkája akadt a két vízirendőrnek, ugyanis másik két horgász is kint rekedt a Tiszán. A két férfi a tiszaderzsi kikötőből indult el motorcsónakkal horgászni Tiszanána irányába, de sötétedés után a rossz látási viszonyok miatt nem tudtak tájékozódni. A rendőrök azonnal hajóra szálltak és az eltévedtek keresésére indultak. A térségben a köd miatt néhol 3-5 méterre csökkent a látótávolság a vízen. A rendőrök folyamatosan telefonos kapcsolatban voltak a horgászokkal, akiket másfél óra kutatás után megtaláltak. A vízirendőrök ezúttal is sikeresen kimentették a bajba jutottakat, mind a négy kétségbeesett horgász átfázott, kimerült, és enyhébb sokkhatás alá került az ijedelemtől.

nepszava.hu