Horogkeresztet festettek a debreceni Nagytemplomra

2016.04.21 20:18

Horogkeresztet, valamint fordított keresztet festettek ismeretlenek a Nagytemplom talapzatára – tapasztalhatták csütörtökön az arra járók.

Horogkeresztet festettek a Nagytemplomra

fotó: Derencsényi István

Dobó Dénes, Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek elmondta: csütörtök délben a Nagytemplom egyik lelkésze tett bejelentést az esetről. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek és megkezdték az adatgyűjtést az ismeretlen tettes vagy tettesek azonosítása és felkutatása érdekében.

A Debreceni Rendőrkapitányság rongálás bűntett elkövetés gyanúja miatt indított nyomozást. A nyomozók megkezdték a közelben lévő térfigyelő kamerák felvételeinek elemzését – tette hozzá a szóvivő.

DI_horogkereszt-1

– Nem tűrjük, hogy bárki a fasizmus jelképeivel megmérgezze Debrecen városának békés légkörét – hangsúlyozta aznapi közleményében Papp László, Debrecen polgármestere, egyúttal bizakodását fejezte ki, hogy a Nagytemplom környéki térkamerák rögzítették „a nemtelen cselekedet elkövetőjét és tettéért megkapja a méltó büntetést.”

Papp László teljes közleménye:

Szomorúan értesültünk róla, és felháborítónak tartjuk, hogy vandálok horogkeresztet festettek Debrecen ikonikus épületére, a Nagytemplomra. A fasizmus minden jelképének használatát elfogadhatatlannak tartjuk, és elhatárolódunk az ilyen esetektől!

Debrecen büszke arra, hogy a városban a vallási felekezetek egyetértésben végzik tevékenységüket és egymást tisztelve szervezik híveik hitéleti tevékenységét. Nem tűrjük, hogy alattomos vagy rossz szándékú emberek ezt a békés viszonyt rombolják, és nem tűrjük, hogy bárki a fasizmus jelképeivel megmérgezze Debrecen városának békés légkörét. Bízunk benne, hogy a Nagytemplom környéki térkamerák rögzítették a nemtelen cselekedet elkövetőjét és tettéért megkapja a méltó büntetést.

mti.hu