Hulladékválogató épül Miskolcon

2021.03.19 09:44

A miskolci hulladékválogató művet a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. valamint a MENTO Környezetkultúra Kft. építheti meg, nettó 4 milliárd 111 millió forintért. A becsült ellenérték nettó 3,3 milliárd forint volt.

Fotó: Kónya Ádám

 

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérők, az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft., a Miskolci Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás, az Abaúj-Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási Önkormányzati Társulás, a Hernád Völgye és Térsége Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás, továbbá a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás tette közzé az uniós közbeszerzési értesítőben.
 
Ha megvalósul, újabb munkalehetőség jön létre a téségben
 
A projekt hivatalos neve: Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hulladékválogató mű megvalósítása. A létesítmény a miskolci hulladékátrakó állomás felújításával és bővítésével jön létre.
 
A projekt keretében épül egy 3400 négyzetméteres csarnok, benne egy évi 15 ezer tonna hulladékot szétválogató technológiával. A szociális épület 200 négyzetméteres, a térburkolat pedig 1305 négyzetméteres lesz. A nyertesekkel március 8-án írták alá a szerződést az ajánlatkérők.
 
Indult még a tenderen a Swietelsky Magyarország Kft., a Strabag Építőipari Zrt., a Homokhátsági Környezettechnika Kft. és a HE-DO Építő Zrt. is. A Céginfo.hu adatai szerint a Közgép 2019 júliusa óta a tiszakécskei Szíjj László tulajdonában van. A miskolci székhelyű MENTO Kft. tulajdonosai pedig a következők: Hercsik István, Hercsik Dávid és Vincze Zsuzsánna Margit.
 
forrás: ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:132458-2021:TEXT:HU:HTML&src=0napi.hu/ napi.hu