Hungáriások és Quaestorosok: hamarosan lejár a határidő

2016.02.10 20:42

Jövő hétfőig nyújthatják be a Kárrendezési Alap honlapjáról letölthető űrlapon kárrendezési kérelmüket azok a Quaestor és Hungária kötvényes károsultak, akik eddig még nem jelezték igényüket. Azoknak a Quaestor kötvényeseknek, akik korábban a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapjához kérelmüket határidőben benyújtották, nincs teendőjük, az ő kérelmüket az új alap átvette. A Kárrendezési Alap a korábban beadott igényekkel együtt már több mint 32 ezer károsult kérelmét vette nyilvántartásba - áll a Beva legfrissebb közleményében.

Február 15-én éjfélig adhatják postára a Kárrendezési Alap részére a kárrendezés iránti kérelmüket azok a Quaestor és Hungária kötvényes károsultak, akik korábban még nem adták be igényüket, illetve azok a Quaestor kötvényes károsultak, akik korábban nem, vagy nem határidőben nyújtották be kérelmüket.

 

A határidő jogvesztő, ezért annak elmulasztása esetén nincs lehetőség a kérelmek pótlására.

 

2016. január 1-től lehet új kérelmeket benyújtani, a Kárrendezési Alap eddig összesen 293 Quaestor károsult és 331 Hungária károsult által beadott új kérelmet vett nyilvántartásba. A Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapjától átvettekkel együtt így összesen 32395 igény vár elbírálásra.

Az Alapnál további 350-400 kérelem beadására számítanak még február 15-ig.
 

A Kárrendezési Alap 2016. március 31-ig vizsgálja meg a benyújtott kérelmek jogosságát, és állapítja meg a kárrendezés összegét. A jogosultakat az Alap értesíti a kárrendezés összegéről és a kifizetés részleteiről. A kárrendezés összegének meghatározásakor legfeljebb 30 millió forintot lehet alapul venni, amelyből le kell vonni a kibocsátó kötvényein 2008. január 1. óta elért hozam összegét. Ha a hozam levonása után 3 millió forint feletti összeg marad, akkor a 3 millió feletti összegből lejön 11 százalék, majd a Beva által korábban kifizetett kártalanítási összeg. Ha a hozam levonása után 3 millió forint alatti összeg marad, akkor kizárólag a Beva által kártalanításként kifizetett összeget vonják le.

A kárrendezési kérelem bejelentésére szolgáló űrlap INNEN tölthető le.

A Kárrendezési Alap a www.karrendezesialap.bva.hu oldalon a továbbiakban is közzétesz minden szükséges információt, és az eljárás ideje alatt az érdeklődők munkanapokon 8-18 óra között hívhatják az ügyfélszolgálatot a 06-1-580-9490, 06-1-580-9491, 06-1-580-9492 telefonszámokon.

penzcentrum.hu